LeS CoMPreS De NaDaL                                                        Il·lustració de Subi

Dalt dels arbres brillen
llums de tots colors.


S'encenen, s'apaguen
sense aturador.


Llueixen com mai
els aparadors.


Amb la meua "nina"
he anat a fer un tomb.


A veure botigues
i a fer el badoc!


Al cap d'una estona
diu que ja en té prou!

Massa gent que volta
i massa soroll!


La música l'eixorda,
té molta calor!


Hem tornat a casa
amb un ai al cor!


Passar tanta angúnia
no deu ser gens bo!


de Montse Ginesta en el llibre Paraules Nadalenques
Il·lustrat per Marta Montañá

Montse és il·lustradora i autora de contes infantils. Per les seues il·lustracions ha rebut diversos premis: el Premi Lazarillo 1987, el premi Nacional d'il·lustració de 1987, el Premi Hospital de San Joan de Déu 2000 i el premi Crítica serra d'Or 2001. En el llibre Paraules Nadalenques ha escrit poemes curts per dir en veu alta, poemes amb gust de torró, poemes xiuxiuejats entre batecs d'ales i polsim d'estels.

Marta Montañá és il·lustradora de llibres per a infants. Algunes vegades escriu també els llibre que il·lustra però altres només dibuixa com en aquest cas. La il.lustradora en diu d'aquest trebal que ha procurat que en cada pàgina hi puguem trobar una sorpresa i per aconseguir-ho hen de fixarnos molt bé.

Aquest llibre Paraules Nadalenques ens evoca tots els moments d'alegria d'una manera rica i divertida, amb els seus personatges tradicionals i els seus moments angoisos com el de les compres de Nadal. I com ara si que és de veres que estem ficats en compres nadalenques i encarregant els regals als Reis Mags i tot aixó, aquest poema ens vé de primera.Aci Montse Ginesta ens mostra qué és per a ella dibuixar amb un video divertit amb imatge real i d'animació.


Montse Ginesta / Dibuixar és.... from jordi teixidó on Vimeo.

Comentarios